Archief

Nieuwsarchief

Op www.petities.nl is een handtekeningenactie gestart om te pleiten voor een verblijfsvergunning voor de familie Aghababjan: Ashot en Tina met hun kinderen, en de ouders van Ashot: Anahit en Slava.

De brief die we in september 2015 stuurden aan de IND, nadat ze een nieuw asielverzoek indienden, geeft achtergrondinformatie en argumenten. De familie kreeg echter onlangs een afwijzing op hun verzoek. Bij deze afwijzing werd alleen naar de eerdere procedure gekeken. Volgens de IND is er in Armenië helemaal geen probleem voor hen.

Het lastige is dat de officiële informatie vanuit Armenië rooskleuriger is dan de werkelijkheid. Zo meldt de Armeense overheid dat er 100% insuline beschikbaar is. Anahit, die insuline nodig heeft, vroeg dit na bij een bevriende arts in Armenië, die dit vervolgens onderzocht. Nergens in hun regio was echter insuline te krijgen. Maar de arts durfde dit niet op papier te zetten. Iedereen is bang om ‘slechte berichten’ over het land te verspreiden.

We hebben intussen informatie over de werkelijke beschikbaarheid van insuline gevraagd aan de American-Armenian Medical Society in de VS, die een hulpprogramma heeft voor kinderen met diabetes, en aan de Internationale Diabetes Foundation.

Verder wordt nog uitgebreidere onafhankelijke informatie gezocht over de positie van een bepaalde generaal in 2001, de periode dat Ashot moest vluchten en volgens de IND de generaal had moeten aanklagen in eigen land. Wij kunnen ons in onze rechtsstaat blijkbaar niet voorstellen dat er landen zijn waar het anders aan toe gaat dan hier. Waar macht belangrijker is dan de wet en waar iemand met macht van alle middelen gebruikmaakt om die macht te handhaven en om zijn zin te krijgen.

Ook bij een andere familie in onze Noodopvang horen we verhalen over deze zelfde generaal: mishandeling, knokploegen en verkrachting etc. zijn voor hem gewone maatregelen. Inmiddels wel 10 jaar later, maar nog dezelfde verhalen.

Om de petitie te ondertekenen ‘Familie Aghababjan moet blijven!’ Klik hier. https://petities.nl/petitions/familie-aghababjan-moet-blijven/signatures/386453?locale=nl

Hartelijk dank! Stuur dit bericht door svp zodat ook anderen kunnen ondertekenen.

God zegene u, zegt de familie.

Tine Kouwenhoven