Bestuur

Bestuur

Missie

Missie, dat was vroeger de pater die de bush in trok om mensen te helpen. Eerst lichamelijk voedsel, dan verzorging zoals hygiëne en ziekenhuis en daarna de geestelijke verzorging.

Aan dat laatste komt de SNP niet toe. Principieel niet, want het gaat ons om een heel specifieke groep mensen die letterlijk en figuurlijk in de kou staan. Ze komen uit heel verschillende culturen maar hebben een ding gemeen: ze zijn op de vlucht. Soms omdat ze geen mogelijkheid meer zien om hun kinderen eten te geven. Dat zijn de zogenaamde economische vluchtelingen waarbij de spreker wel eens een negatieve klank laat horen. Want dat kan natuurlijk niet: hier proberen een vorkje mee te prikken van onze rijkdom?

Maar de meeste vluchtelingen komen hier, of elders in Europa, aankloppen omdat zij vervolgd worden door –in hun land- andersdenkenden of beter gezegd: andersgelovenden. De kranten en de tv tonen regelmatig voorbeelden van mensen die –in westerse ogen- terecht op de vlucht gingen. Maar wat doen we als ze voor onze deur liggen? Vragen we ze dan binnen en ruimen een kamer in? Er zijn er maar weinig die zover gaan. Daar hebben we organisaties voor nodig die dat voor ons doen, dat is onze missie.

In Papendrecht en Alblasserdam is dat de Stichting Noodopvang Papendrecht (SNP) die een heel specifiek deel van die vluchtelingen opneemt. Specifiek omdat het volgens de statuten van de stichting gezinnen moeten zijn die in het AZC Papendrecht hebben gezeten en waar nog een asielprocedure loopt, maar die niet meer tot de opvang in een AZC worden toegelaten. Hoewel het AZC Papendrecht nu dicht is wil dat nog niet zeggen dat alle gezinnen in de Noodopvang dan ook direct weg zijn. Procedures duren in Nederland heel lang en al die tijd zullen de mensen een beroep op ons blijven doen en laten wij ze dus niet in de kou staan.

Mede dankzij een groot aantal supporters en de hulp van Westwaard Wonen konden we de gezinnen steeds tijdelijk in panden onderbrengen die afgebroken zouden worden. Vanaf maart 2009 is dat niet meer mogelijk en hebben we 3 woningen kunnen huren. Financieel moeten we dus alle zeilen bijzetten

Beleid anno 2021

De Stichting Noodopvang Papendrecht heeft in het verleden tientallen gezinnen tijdelijk kunnen helpen. Nu zijn er nog 3 gezinnen onder haar hoede die nog geen verblijfsvergunning hebben.

Zolang ze nog bezig zijn in een procedure, bieden wij hen onderdak. Als mensen hier niet kunnen blijven, helpen we hen om aan een andere toekomst te werken.

Vele vrijwilligers uit Papendrecht en Alblasserdam zijn daarbij betrokken, maar de huur en het levensonderhoud van de mensen kost geld. Wilt u ons werk steunen? Hartelijk dank! Klik hier voor het formulier. Onze stichting heeft de ANBI-status, waardoor uw giften aftrekbaar zijn van de belasting. Het RSIN of het fiscaal nummer is 8110.58.335.

De bestuursleden en alle medewerkers werken (uiteraard) zonder beloning.

Meer informatie over de financiën van onze Stichting kunt u vinden in de Nieuwsbrieven. Ieder voorjaar verschijnt een Nieuwsbrief met daarin het jaarverslag. De laatste Nieuwsbrief staat onder Actueel, de voorgaande vindt u onder Archief.

Wilt u meer weten over het werk van de Stichting Noodopvang Papendrecht? Neem dan contact op met de voorzitter, Tine Kouwenhoven.

email:tinekouw@gmail.com

tel. 078 6153596 / 06 2212 0226

ANBI

ANBI formulier

Bestuur van de Stichting Noodopvang Papendrecht (SNP)

Dagelijks bestuur:
Voorzitter: Tine Kouwenhoven, tel 078 6153596
emailadres: tinekouw@gmail.com

Penningmeester: Julius Schaap, tel 078 6158731

Algemeen bestuur:
Hilde Kleine Rammelkamp, tel. 078 6411771
Jos Peters, tel. 078 6150911

Adviseurs:
ds. Jan Anne Bos